Over ons

Wie we zijn

Benelux Scientific BV is leverancier van hoogwaardig laboratoriumapparatuur en is gevestigd in Ede. Wij werken nauw samen met een selecte groep leveranciers van testinstrumenten voor de karakterisering van materiaaleigenschappen. Als een sterke lokale partner bieden wij complete oplossingen, technische ondersteuning en aftersales op hetzelfde niveau als onze leveranciers. Ons doel is om een betrouwbare partner voor onderzoeks- en industriële laboratoria in de Benelux te zijn.

Onze hooggetrainde en professionele medewerkers hebben vele jaren ervaring op het gebied van verkoop, support en service van wetenschappelijke instrumenten en laboratoriumapparatuur. Hun expertise geeft u betere en betrouwbaardere resultaten.

De Benelux Scientific Groep

Benelux Scientific (Nederland) maakt deel uit van de internationale groep “Benelux Scientific” met dochterondernemingen in Nederland, België en Frankrijk. Elke dochteronderneming is onafhankelijk en volledig functioneel – elk met eigen hoogopgeleide verkoop- en after-sales support teams. Dit zorgt voor een naadloze ondersteuning voor alle klanten die door de groep wordt bediend. In totaal heeft de Benelux Scientific-groep ongeveer een dozijn verkoop- en applicatie-engineers, en een gelijk aantal after-sales support en service engineers. De groep heeft regionale hoofdkantoren in Ede (NL), Nazareth (B), Voisins-le-Bretonneux (Frankrijk – regio Parijs) en Saint Genis Laval (Frankrijk – regio Lyon).

APTCO Group

De Benelux Scientific groep maakt deel uit van de APTCO Group. APTCO Group is een diverse, internationale groep van bedrijven die actief zijn in de distributie, productie, service en ondersteuning van wetenschappelijke instrumenten en testapparatuur. De bedrijven binnen APTCO Group hebben activiteiten in analytische en materiaalkarakterisatie-technologieën (BENELUX SCIENTIFIC), life science, bio banking en diagnostiek (SOPACHEM) en hoogwaardige producten voor de medische sector (GRAFIMEDICS). Andere afdelingen richten zich op kalibratieservices (CALIBRATION LAB, LHM), ontwerp en productie van apparatuur voor de karakterisatie van filters en membranen en monstervoorbereiding voor SEM (APTCO-TECHNOLOGIES), verbruiksgoederen voor materialografie (ESCIL) en laboratoriumplaatpersen (FONTIJNE PRESSES).